Meer over mij

  • Bijdragen aan kwaliteit van (samen)leven

Zolang ik me kan herinneren, verwonder ik me over het leven.

Wie zijn we? Hoe kunnen we ons thuisvoelen in de wereld? Is er een bedoeling? Hier heb ik mijn werk van gemaakt. Ik ben gesprekspartner en adviseur voor mensen, organisaties en netwerken die zich afvragen hoe ze tot verdere ontplooiing en tot gewenste resultaten komen. 

Ik bekijk vraagstukken graag vanuit verschillende invalshoeken. Na afronding van de maatschappelijke studies Sociale zekerheidswetenschappen en Europees sociaal beleid in Tilburg startte ik als beleidsadviseur in politieke omgeving en gingen alle deuren voor me open. Daarna zocht ik een internationale werkomgeving op in Angola bij mensen die door de burgeroorlog ontheemd en geïsoleerd waren. De existentiële levensvragen die ik daar tegenkwam brachten me bij de menswetenschappelijk studie Humanistiek in Utrecht over zingeving en betekenis. 

Mijn kennis over zowel de 'systeemwereld' als de 'leefwereld' paste ik praktisch toe, eerst als senior adviseur Werk en handicap en vervolgens als programmaleider Mentaal welbevinden bij Vilans, kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning. Ik was een van de initiatiefnemers en trekkers van het Expertisnetwerk Levensvragen en Ouderen, om aandacht voor levensvragen van ouderen onderdeel te laten zijn van zorg en welzijn.

Ik kwam in aanraking met kwaliteitsdenken en veranderkundige visies in de zorg en liet me inspireren door onder meer de Presentiebenadering, Rijnlands organiseren en Theory U. De praktische tools voor het begeleiden van transitie- en veranderingsprocessen vond ik bij de Genuine Contact werkwijze. 

Tijdens al deze jaren maakte ik ook veranderingen mee in mijn persoonlijke leven. Rationele en analytische vaardigheden gaven daarbij onvoldoende houvast. Ik werd nieuwsgierig naar andere vormen van kennis en wijsheid zoals intuïtie en spiritualiteit en volgde een opleiding tot yoga- en meditatiedocent. Daarna nam ik als directeur de leiding en vernieuwing en op me van deze erkende docentenopleiding. En bleef me persoonlijk en professioneel verder ontwikkelen. 

Inmiddels werk ik in mijn eigen adviespraktijk aan transformatie- en veranderingsvraagstukken en individuele begeleiding. Bij veranderingen in organisaties, instituties en systemen, is de mens en de menselijke maat mijn uitgangspunt. Ik neem graag de rol op me om verder te kijken, om andere perspectieven en verbeeldingskracht in te brengen en dit om te smeden tot concrete en zinvolle resultaten.

Ik ben aangesloten bij het internationale Genuine Contact-netwerk van consultants en trainers voor kwaliteitsborging

Interviews 

Mijn dienstverlening

  • Begeleiding - bij persoonlijke bewustwording en professionele groei  
  • Advies en begeleiding bij organisatieontwikkeling - veranderen vanuit gezondheid en balans
  • Programmaleiding en kennisontwikkeling - in het sociaal-maatschappelijke domein
  • Participatieve workshops - dialoog, intervisie, leiderschap, zingeving

Zie ook Wat ik doe 

Actueel

Meer informatie

Wil je meer informatie of bespreken of mijn werkwijze bij je past? Neem contact met me op. 

 
Kunstenaar Word Table HIER, Houten: Marc Ruygrok